06 19 40 61 38
info@veersemeerboot.nl

info

Waarom de Veerse Meer Boot?

in tegenstelling tot andere boten is de Veerse Meer Boot super stabiel, luxe en comfortabel.
de boot heeft geen romp maar 3 drijvers, dit is eigenlijk een catamaran idee, zo snijdt hij door het water en heb je bijna geen last van de golven!. Waar wel opgelet moet worden is de wind, de boot heeft bijna geen diepgang en is dus zeer windgevoellig. enige ervaring is wel aan te raden, zorg dat er iemand bij is die een beetje kan varen of boek er een schipper bij om onnodige kosten te besparen. in de zomer kan het zeer druk wezen op het water en bij de steigers.

De boot is geschikt voor kinderen. Rondom staat een railing van circa 50cm hoog en er zitten 3 deurtjes in om gemakkelijk in en uit te stappen.

Door de grote afmeting van 8x2.5 heb je 20m2 aan ruimte, u kunt gemakkelijk met 12 personen aan boord.

Achterop hebben we een bimini top geplaatst, zodat u in de schaduw kan zitten. Voorop hebben we een zonnedek voor de zon liefhebbers! Ook kunt u aan de achterkant gebruik maken van de zwemtrap, dit om gemakkelijk in en uit de boot te gaan om te zwemmen. (Zorg dat de motor uit staat zodra er gezwommen wordt.)

De koelkast aan boord is ook ideaal om op warme dagen alles heerlijk koel te houden. Er zit ook een vriesvakje in zodat u uw ijsjes mee kunt nemen! en een wasbakje voor de vieze handjes, super handig! (let op! dit is geen drink water)

Wilt u mensen op en af laten stappen? dat kan heel makkelijk door de vierkante kop! U kunt gemakkelijk de kop tegen de steiger drukken en uw regelateur (gas hendel) zachtjes op vooruit laten staan zo blijft hij netjes liggen en kunnen mensen op en af stappen
(instructie video volgt).

De motor is een honda 40pk 4takt uit 2022 teruggesteld naar 70% vermogen, dit zorgt voor een brandstof verbruik van ongeveer 8L. per uur bij vol gas varen. (huurpijzen zijn exclusief brandstof)

De gas bbq en de muziek installatie aan boord maken het feesje helemaal compleet!

Veiligheid:

Veiligheid staat natuurlijk op 1 daarom hebben wij altijd reddings vesten, brandblusser en een verbanddoos aan boord liggen.

Rondom de boot hangt het vol met fenders voor maximale bescherming. We hebben extra bolders geplaatst zodat u de bolders makkelijk kunt beleggen, ook liggen er touwen aan boord die op maat zijn gemaakt, enkel de lussen om de bolders leggen en klaar!

Rondom de schroef een propgaurd (kooi rond de schroef)gemonteerd zodat de schroef niet open en bloot is. Toch als er gezwommen wordt rondom de boot de motor uit!  dit om eventuele aanraking met een draaiende schroef te voorkomen!

Het Veerse Meer zelf

Het Veerse Meer heette voor 1961 het Veerse Gat en was een zeearm van de Noordzee, gelegen tussen Noord-Beveland en Walcheren. Met het uitvoeren van de Deltawerken werd het Veerse Gat afgesloten door de Veerse Gatdam in het westen en de Zandkreekdam in het oosten en kreeg de naam het Veerse Meer. Nu is het Veerse Meer een kunstmatig brakwatermeer. Het Veerse Meer is wel 22 kilometer lang en de breedte loopt uiteen van 150 tot 1500 meter.

De diepte varieert fors en bedraagt maximaal 25 meter, met een gemiddelde van 5 meter. Het waterpeil wordt in de zomer hoog gehouden en in de winter laag.

Op het Veerse Meer wordt volop gevaren met plezierjachten. Er zijn wel ruim 3500 ligplaatsen voor plezierjachten rond het meer te vinden. huur de Veerse Meer Boot om met het hele gezin een prachtige tocht over het water te maken.  Verder staat het Veerse Meer vooral ook bekend als de ideale vakantiebestemming voor watersport liefhebbers

In het Veerse Meer liggen 17 eilanden, waarvan 5 speciaal voor vogels. De overige 12 eilanden zijn toegankelijk voor bezoekers. Je vindt er speelweides en wandelbossen waar je de hele dag kunt recreëren. 

Duiken, zeilen, surfen, vissen, u zegt het maar! Bijna alle watersporten worden op en in het Veerse Meer vertegenwoordigd. Ook waterskiërs kunnen zich hier naar hartenlust uitleven. Bij het dorpje Kamperland aan het Veerse Meer is zelfs een heuse kabelskibaan aanwezig. Voor een sportieve vakantie met het hele gezin op, rond of in het water bent u bij een vakantiepark aan het Veerse Meer helemaal thuis!

Omgeving

er zijn tientallen restaurantjes te vinden rondom het veerse meer, een echte aanrader is bij "Den baas en zijn madam" in Wolphaartsdijk. gelegen aan het water kijkt u over het veerse meer, door de ruime bier keuze en het heerlijke eten maakt u uw dag helemaal af!

bent u opzoek naar een leuke camping? www.campingstelleplas.nl